Silamuskoti asukkaita
Palapeli silamuskoti
Hoivakoti asukas

Asukkaaksi

Tarjoamme ympärivuorokautista hoivaa, kuntouttavaa toimintaa sekä yhdessäoloa ja yksityisyyttä kodinomaisessa ympäristössä. Silamuskodin asukkaaksi voi hakea ottamalla yhteyttä oman kunnan ekhva:sin vanhus- tai sosiaalipalveluun. Itse maksavana voit hakea asukkaaksi ottamalla yhteyttä suoraan Silamuskotiin.

Ota yhteyttä

Ympärivuorokautista hoivaa arjen tueksi

Silamuskoti on vanhuksille ja lievästi vammaisille tarkoitettu hoivakoti. Tuettu palveluasuminen mahdollistaa asukkaillemme arjen sujumisen. Asukkaillamme on mahdollisuus osallistua hoivakodilla toimintakykyä tukevaan toimintaan sekä hoivakodin ulkopuolelle järjestettäviin retkiin. Lisäksi Silamuskodin ympäristö mahdollistaa asukkaille loistavat puitteet ulkoilulle ja oleskelulle. Tarjoamme myös lyhytaikaista hoitoa tunnista useampaan vuorokauteen.

Kysy lisätietoja, opastamme mieluusti.

Hoitomaksut

Vakituiset asukkaat

Vakituisten asukkaiden maksu muodostuu:

  • Hoitopäivämaksu (kuntoisuuden mukaan) sis. ympärivuorokautisen hoitomaksun ja pyykkihuollon
  • Ateriat x 5 (6)
  • Vuokra (sis. siivouksen, sähkön ja veden)

Itse maksavat asukkaat hoitavat kaikki edellä mainitut maksut omakustanteisesti. Ekhva:sin vanhus- tai sosiaalipalvelun kautta asukas kustantaa vuokran itse. Hoitopäivämaksu ja ateriat laskutetaan Ekhva:sin asiakkailta varallisuuden mukaan.

Asukkaat kustantavat itse matkat, lääkäripalvelut, lääkkeet, hygieniatuotteet, fysioterapian, jalkahoidon, parturin/kampaajan sekä vaatehankinnat.

Lyhytaikaisasukkaat

Lyhytaikaisasukkailta hinta on erikseen sovittava kokonaisvuorokausihinta (sis. hoivan, ateriat ja asumiskulut).

Haettavat tuet

Eläkkeensaajan asumistuki

Kela korvaa pienituloisten eläkeläisten asumisesta aiheutuneita menoja maksamalla heille eläkkeensaajan asumistukea. Eläkkeensaajan asumistuen määräytymiseen vaikuttavat:

  • Asumismenot
  • Perhesuhteet
  • Eläkkeensaajan ja puolison bruttotulot ja omaisuus

Jos saat eläkettä, joka ei oikeuta eläkkeensaajan asumistukeen, voit saada Kelasta yleistä asumistukea.

Kela.fi

Eläkettä saavan hoitotuki

Eläkettä saavan hoitotuki on tarkoitettu tukemaan sairaan tai vammaisen eläkkeensaajan kotona asumista ja siellä tapahtuvaa hoitoa. Lisäksi se korvaa sairaudesta tai vammaisuudesta aiheutuvia erityiskustannuksia.

Kela.fi

Kotitalousvähennys

Asukkaalla on oikeus kotitalousvähennykseen hoidon, huolenpidon, ulkoilun sekä siivouksen osalta. Huomioithan, että kotitalousvähennys koskee vain hoitonsa itse maksavia asukkaita. 

Vero.fi